Sule
Jah
Tühista
Sulge aken salvestamata

ARVE E-MAILILE

Lihtne. Mugav. Kiire.

Telli
Uudised
Viimased sündmused
Kõik
Tallinn
Maardu
Viimsi
Kose-Harjumaa
Keila
Lihula
Haapsalu
Sillamäe
Kohtla-Järve
Jõhvi
Narva
Uuendage turvariskiga ID-kaarte Tagasi
Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) soovitab kõigil turvariskiga ID-kaardi omanikel hakata kaarti kauguuendama. Uuendamise tarkvara on testperioodi läbinud ning enamik e-teenuseid juba toetab uuendatud ID-kaarti.

Uuendada tuleb kõiki pärast 2014. aasta 16. oktoobrit väljastatud ID-kaarte, mida kasutatakse elektrooniliselt. Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) kodulehel www.politsei.ee/id-kaardi-kontroll/ saab dokumendi numbri järgi ise kontrollida, kas ID-kaart kuulub turvariskiga kaartide hulka ning vajab uuendamist. Kaarti ei pea uuendama inimesed, kes oma kaardiga digiallkirja ei anna või ei kasuta e-teenuseid oma ID-kaardi PIN1 või PIN2 sisestades. Isikut tõendava dokumendi ja kliendikaardina kehtivad kõik kaardid oma kehtivusaja lõpuni. Digiretsepti kasutamiseks patsiendina ei ole samuti vaja ID-kaarti uuendada.

ID-kaardi uuendamiseks on vaja arvutit ja kaardilugejat. Kaardi uuendamiseks tuleb veebilehelt https://installer.id.ee arvutisse laadida ID-kaardi tarkvara uusim versioon ja järgida ekraanil olevaid juhiseid. Veebilehel www.id.ee on avaldatud kauguuendamise protsessi täpne juhend ning video sellest, kuidas kaarti uuendada.

Rohkem infot turvariskiga ID-kaarte uuendamise kohta saad  https://www.ria.ee/ee/ria-uuendage-turvariskiga-id-kaarte.html.
 

01.11.2017
Info +372 635 6535
callsNotTarify
Tehniline tugi +372 7100 200
callsNotTarify
Küsimuste korral, palume kirjutada meile
est